Alternativ Telefoni Ger Nya Jobb!

I en alltmer digitaliserad och globaliserad värld öppnas plötsligt en helt ny arbetsmarknad upp. Särskilt om man vill kombinera sitt jobb med att kunna bo precis var man själv vill. I Sverige eller utomlands, i glesbyggd eller storstad. 

Influensers är ett yrke, lönsamt sådant för några, mindre för andra. Professionella poker spelare bygger sin karriär online och när eSports stjärnorna drar in miljoner spelar ingen roll i vilket land de är bosatt. Förutsättningarna är desamma.

Möjligheterna för dagens generation av unga, och gamla för den delen, saknar historiskt motstycke.

Språkkunskaper gärna kombinerat med den mer moderna kompetensen av att navigera social-media, är de mest eftertraktade kompetenserna idag på arbetsmarknaden. Inte minst inom kundtjänst
Vem hade kunnat tro det för 10 år sedan? Faktum är att en del förutspådde denna utveckling för en sådär tio, femton år sedan. Vi pratar om spelindustrin som började blomstra online. Plötsligt började bolag från världens alla hörn rekrytera svensktalande arbetskraft för att bemanna allt från live dealer bord till telefonär kundtjänst. Genom teknologiska lösningar kunde ett internationellt spelbolag erbjuda kundtjänst i spelarens eget språk genom att etablera ett digitalt kundcenter där varje anställd kopplade upp sig online från sitt eget hem.

Alternativa telefonlösningar har gett upphov till fantastiska möjligheter för bosatta i periferin att få jobb. När kundcenter etableras online istället för i en lokal i Stockholm har fler möjlighet att få jobb.

Fortsatt idag är jobb möjligheterna stora och vi pratar idag inte längre bara om kundtjänst. Websidor söker artikel skrivare, webmasters, grafisk designer, programmerare och mer. Jobben hittar man enklast genom att annsluta sig till en passande freelanser sida som Upwork eller Fiverr. Alternativt kan man manuellt söka igenom olika websidor som verkar ha behov av den kompetens man besitter. Fler och fler online sidor upprättar karriärsidor med information om lediga jobb. Andra som SvenneCasinos söker löpande efter bloggare och det är bara att fylla in kontaktforumläret för den som vill utnyttja möjligheten att jobba lite hemifrån.

Bortsett från spel och finanssektorn så är företag inom alternativ telefoni de som rekryterar flest hemma-jobbare. Små företag anlitar dedikerad telefoniservice till sin kundtjänst istället för att rekrytera och träna upp en ny anställd. 

Möjligheterna finns idag för den som söker jobb – fantasi och mod – sätter gränserna! Lycka till! 

 

No Comments Yet.

Leave a reply